По-рано днес с пътнически самолет се прибраха други наши сънародници.

...
По-рано днес с пътнически самолет се прибраха други наши сънародници.
Коментари Харесай

Евакуираха успешно десетките българи от Тел Авив. Готвят втора мисия с правителствения самолет

По-рано през днешния ден с пътнически аероплан се прибраха други наши сънародници. От самолетната компания WizzAir оповестиха, че преустановяват полетите от и до Израел. Заради това 56 наши сънародници останаха блокирани на летището. Междувременно националният транспортьор “България Еър ” разгласи, че ще продължи да лети до летище Бен Гурион.

 

На държавния ВИП всички те бяха посрещнати от вицепремиера и външен министър Мария Габриел, от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, както и заместник-председателите на Народното събрание Никола Минчев и Филиз Хюсменова.

 

Правителственият аероплан излетя тази заран за Израел, откакто напрежението сред държавното управление в Тел Авив и групировката “Хамас ” се повиши фрапантно. Сраженията не престават в няколко посоки. Съобщава се за стотици починали и хиляди ранени и от двете страни.

 

Съранордниците ни благодариха на цялото държавно управление за положителната организация.

 

“Организирахме се доста бързо с министър Гвоздейков да бъде изпратен държавния аероплан. Имах диалог с външния министър на Израел. България е солидарна. Всички доста деликатно следим обстановката за да окажем подпомагане на сънародниците ни. Имаме организационна подготвеност да изпратим втори полет. Използвам случая да благодаря на посланика ни в Израел и нейния екип ”, уточни пред медиите Мария Габриел.

 

Подготвя се втори екипаж, който да излети за Израел след позволение на управляващите в Тел Авив, изясни пред медиите транспортният министър Георги Гвоздейков.

 

" Притеснявах се дали няма да се сътвори усещането, че сме посрещачи и желаеме да светим на фона на преживения стрес у хората. Нашата роля е да покажем, че има страна и тя се грижи за своите жители, без значение от това къде се намират ", съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

 

Към този миг не се чака да се предприеме евакуация на дипломатическите ни представители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР