По-рано днес президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че новият

...
По-рано днес президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че новият
Коментари Харесай

Първата жена шефка на ЦРУ - от агент под прикритие до началник на таен затвор с жестоки изтезания

По-рано през днешния ден президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че новият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ ще е Джина Хаспел – първата жена в историята, която поема този пост.

" Майк Помпео, шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ, ще бъде нашият нов държавен секретар. Той ще свърши фантастична работа. Благодаря на Рекс Тилърсън за службата му. Джина Хаспел ще е новият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ - първата жена на поста. Честито на всички ", написа Тръмп в края на поста си в Туитър, където разгласи рокадите.

Но коя в действителност е Джина Хаспел?

Тя е родена на 1 октомври 1956 година и е американски офицер от разузнаването.
Присъединява се към Централно разузнавателно управление на САЩ през 1985 година През февруари 2017 година е назначена от Доналд Тръмп на поста заместник-директор на Централно разузнавателно управление на САЩ и на днешната дата, 13 март, 2018 година, заема длъжността шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, като това я прави първата жена в историята, коята заема този пост.

Хаспел има богат опит в оперативната работа зад граница и е оглавявала резидентурите на Централно разузнавателно управление на САЩ в няколко страни.



Джина Хаспъл е шпионин от кариерата, който е управлявал скришен затвор на организацията в Тайланд, където върху обвинените терористи са се ползвали брутални техники за разпит, които се поддържат от президента на Съединени американски щати. Това оповестяват американски медии и международните информационни организации.

Хаспъл е помогнала за осъществяването на заповед организацията да унищожи видеоматериали, на които върху обвинени терористи се ползва техниката " уотърбординг " (върху лицето на човек се слага забрадка и върху нея тече вода, по този метод разпитваният има чувството за давене - Бел. ред.). Тази заповед принуди правосъдното министерство на Съединени американски щати да организира дълготрайно следствие, което приключи без покачване на обвинявания.

Хаспъл има огромен интернационален опит, защото е управлявала скришен затвор на Централно разузнавателно управление на САЩ, където упрекнатите терористи Абу Зубайда и Абд ал Рахим ал Нашири са изтезавани с " уотърбординг " през 2002 година, съгласно източници от разузнаването на Съединени американски щати.

Като всеки скришен сътрудник, несъмнено ще останат много неразкрити обстоятелства от живота и делата на госпожа Хаспел.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР