По-рано днес кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна

...
По-рано днес кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна
Коментари Харесай

Борисов за върнатия мандат: Не можеше да заченем правителство, на което да му се сложи грях

По-рано през днешния ден претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна на президента Румен Радев несбъднат мандат за сформиране на държавно управление, напомня Българска телеграфна агенция.

" Приели сме като морал за нашата коалиция - бистрота, непорочност, гласност. Не можеше да заченем такова държавно управление, на което да му се постави грях ", съобщи Борисов. Той благодари на Мария Габриел. " Вместо да отиде на Г-7, тя пристигна в България, подаде си оставката и застана до нас ", означи Борисов. Тя изигра голяма роля в идващите ни дейности, сподели още той.

" Последните няколко дни организирахме интензивно срещи с водачите на " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". С тях започнахме в обратна посока - те с 64 депутати не могат да създадат държавно управление, ние със 116 депутати също не можем да съставим държавно управление. Следват нови избори. Дори и да се одобри някакъв бюджет, той няма да има политическа тежест, нито може по политики да бъде изработен ", сподели Борисов. Според него не би могло да се направи и нищо по Плана за възобновяване, правосъдната и конституционната промяна или по други стратегически цели като Шенген и еврозона.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР