По принцип социален и здравен министър са доста ветровити позиции.

...
По принцип социален и здравен министър са доста ветровити позиции.
Коментари Харесай

Политолог за оставката на Бисер Петков: Явно между него и Борисов се е натрупало напрежение

По принцип обществен и здравен министър са много ветровити позиции. Социалното министерство е доста мъчно министерство. Който се нагърби с него, завършва мандата доста изтощен. Това е доста тежък сектор. Социалната система постоянно е била недофинансирана, като виновност за това има и източването на средства.

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ политологът доцент Стойчо Стойчев във връзка поисканата от премиера Бойко Борисов и подадена оставка от обществения министър Бисер Петков. " Явно сред двамата се е натрупало напрежение. Всички споделят, че Бисер Петков е доста сръчен човек, само че работата в Министерски съвет е на първо място колегиална. Най-вероятно е имало някакъв чисто професионален спор между Владислав Горанов, който за мен съветва Бойко Борисов в този кабинет, и Бисер Петков, което е довело до оставката на последния. Финансовият министър е основната фигура, с която всички останали министри би трябвало да се преценяват и да работят добре, с цел да могат да осъществят политиките си. Социалният министър би трябвало да бъде в доста положителни връзки с финансовия, с цел да получава средства за недофинансирания бранш. Социалният министър би трябвало да бъде отборен състезател. За мен Деница Сачева ще е съответен аместник на Бисер Петков ", предвижда политологът.

" Бойко Борисов е посочил, че няма незаменими хора. Министрите са сложени на тези постове, с цел да извършват избрани политики. Министрите ръководят от името на Бойко Борисов и би трябвало да се преценяват с неговите визии. Той носи цялата отговорност. Когато хората гласоподават за ГЕРБ, те гласоподават за Бойко Борисов, а не за някой министър на ГЕРБ. Когато има някакво неодобрение, никой не върви да стачкува пред централата на ГЕРБ, а стачкува пред Министерски съвет и търси среща с Бойко Борисов ", разкри Стойчо Стойчев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР