По примера на Естония и Латвия Полша също обмисля да

...
По примера на Естония и Латвия Полша също обмисля да
Коментари Харесай

Полша обмисля ограничения при издаване на визи на руснаци

По образеца на Естония и Латвия Полша също обмисля да наложи спомагателни ограничавания при издаване на визи на съветски жители. Това беше доказано от заместник-министъра на външните работи, Пьотр Вавжик. Решението ще бъде взето през идващите седмици, написа Der Standart.

Заместник-министърът на външните работи съобщи, че страната му поддържа налагането от Европейски Съюз на спомагателни наказания против Русия поради войната в Украйна. Това ще включва и преустановяване на действието на Договора за улеснено издаване на визи за съветски жители. Големите страни членки, измежду които Германия, Франция и Нидерландия, обаче се опълчват на това, цитира news.bg.

По думите му сега Полша беседва с други страни членки и е открила, че с изключение на трите балтийски страни - Литва, Латвия и Естония, Словакия и Чехия също споделят неговото мнение.

Германия, както и Европейската комисия в Брюксел, отхвърлят концепцията за изцяло прекъсване на туристическите визи за руснаци. Миналата седмица Естония реши, че от 18 август съветските жители към този момент няма да могат да влизат в страната с шенгенски визи, издадени от Естония. Прави се изключение за руснаците, чиято татковина е Естония или които имат непрекъснато местопребиваване в Естония.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР