По предварителни сезонно изгладени данни на Националния статистически институт през

...
По предварителни сезонно изгладени данни на Националния статистически институт през
Коментари Харесай

С 5,7% растат оборотите в търговията на дребно в България през април

По предварителни сезонно изгладени данни на Националния статистически институт през април оборотът в раздел „ Търговия на дребно, без търговията с коли и мотоциклети “ по съпоставими цени понижава с 0,8 на 100 по отношение на предходния месец.

През април 2022 година оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, е с 5,7 на 100 над нивото на същия месец на 2021 година.

През април 2022 година се следи понижение на оборота по отношение на предишен месец в търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения (с 0,5 на сто), до момента в който в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали и търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали, е регистрирано нарастване надлежно с 1,2 на 100 и с 0,3 на 100.

По-съществено повишаване на оборота в търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали, е регистрирано в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения с 3,4 на 100, а намаляване в търговията на дребно с компютърна и информационна техника - със 7 на 100.

През април 2022 година в съпоставяне със същия месец на 2021 година се следи нарастване на оборота при: търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 10 на сто), и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 9,7 на сто). Намаление е регистрирано в търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения (с 2,1 на сто).

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали, растеж е регистриран при всички групи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР