По предварителни данни през първото тримесечие на 2022 г. общият

...
По предварителни данни през първото тримесечие на 2022 г. общият
Коментари Харесай

26.8% ръст на оборота в сектора на услугите за първото тримесечие

По предварителни данни през първото тримесечие на 2022 година общият индекс* на оборота за бранш „ Транспорт, депозиране и пощи “, изчислен от сезонно изгладени данни, се усилва с 9.6% по отношение на четвъртото тримесечие на 2021 година, демонстрират данни на Националния статистически институт (НСИ).

Ръст се следи при всички действия, като той е максимален при „ Складиране и обработка на товари, спомагателни действия в превоза “ - със 17.8%, и „ Сухопътен превоз “ - със 7.3%.

Общият показател на оборота за бранш „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения “ нараства с 6.1% по отношение на четвъртото тримесечие на 2021 година. Най-голямо нарастване е регистрирано при „ Дейности в региона на осведомителните технологии “ (10.7%), а намаляване е записано при „ Издателска активност “ (4.2%).

При Други бизнес услуги максимален растеж по отношение на предходното тримесечие е регистриран при „ Други професионални действия “ - с 15.7%, и „ Туристическа агентска и операторска дейност; други действия, свързани с пътувания и резервации “ - с 13.3%, до момента в който най-голямо понижение се следи при „ Дейности по разчистване “ - с 5.6%, и „ Юридически дейности; Счетоводни и одиторски действия, данъчни консултации; Консултантски действия в региона на ръководството “ - с 4.8%.

Годишни промени

През първото тримесечие на 2022 година общият показател на календарно изгладените данни на оборота в бранш „ Транспорт, депозиране и пощи “ е с 26.8% над нивото на същото тримесечие на 2021 година. Съществен растеж е регистриран при „ Въздушен превоз “ - с 52.8%, и „ Складиране и обработка на товари, спомагателни действия в превоза “ - с 46.4%.

Общият показател на оборота за бранш „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения “, изчислен от календарно изгладени данни, е с 16.3%

по-висок през първото тримесечие на 2022 година в съпоставяне със същото тримесечие на 2021 година. Значителен растеж се следи при „ Производство на филми и телевизионни излъчвания, звукозаписване и издаване на музика “ - с 33.7%, и „ Информационни услуги “ - с 26.7%.

При Други бизнес услуги забележителен растеж по отношение на първото тримесечие на 2021 година е регистриран при „ Туристическа агентска и операторска дейност; други действия, свързани с пътувания и резервации “ - със 104.9%, а понижение се следи единствено при „ Юридически дейности; Счетоводни и одиторски действия, данъчни консултации; Консултантски действия в региона на ръководството “ - с 0.9%.

* Индексите на оборота в услугите обгръщат дейностите, включени в секторите „ Транспорт, депозиране и пощи “, „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения “ и „ Други бизнес услуги “.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР