По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие

...
По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие
Коментари Харесай

Оборотите в сектор Транспорт, складиране и пощи с ръст от 6.3% през първото тримесечие

По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие на 2019 година общият показател на оборота за бранш „ Транспорт, депозиране и пощи “ , изчислен от сезонно изгладени данни, се усилва с 6.3% по отношение на четвъртото тримесечие на 2018 година. Най-значителен растеж се следи при „ Воден превоз “ - с 12.3%, и „ Складиране и обработка на товари, спомагателни действия в превоза “ - с 9%. Намаление е записано единствено при „ Пощенски и куриерски услуги “ - с 0.4%.

Общият показател на оборота за бранш „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения “ нараства със 7.5% по отношение на четвъртото тримесечие на 2018 година. Увеличение е записано при множеството действия, като то е най-голямо при „ Дейности в региона на осведомителните технологии “ - с 12.6%. Понижение е регистрирано при „ Производство на филми и телевизионни излъчвания, звукозаписване и издаване на музика “ (2.9%) и „ Издателска активност “ ( 1.1%).

При Други бизнес услуги най-важен растеж по отношение на предходното тримесечие се следи при „ Юридически дейности; Счетоводни и одиторски действия, данъчни консултации; Консултантски действия в региона на ръководството “ - с 34%, и „ Други професионални действия “ - с 15.9%, до момента в който при „ Дейности по разчистване “ е записано понижение с 0.8%.

Годишни промени

През първото тримесечие на 2019 година общият показател на календарно изгладените данни на оборота в бранш „ Транспорт, депозиране и пощи “ нараства с 10.6% в съпоставяне със същото тримесечие на 2018 година. Най-значимо нарастване е регистрирано при „ Складиране и обработка на товари, спомагателни действия в превоза “ - с 16.9%. Намаление се следи при „ Воден превоз “ ( 3.7%) и „ Пощенски и куриерски услуги “ (2.4%).

Общият показател на оборота за бранш „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения “ е с 15.2% по-висок през първото тримесечие на 2019 година в съпоставяне със същото тримесечие на 2018 година. Най-голям е растежът при „ Дейности в региона на осведомителните технологии “ - с 20.6%. Понижение е записано при „ Издателска активност “ (13.9%) и „ Производство на филми и телевизионни излъчвания, звукозаписване и издаване на музика “ ( 9.7%).

При Други бизнес услуги растеж по отношение на първото тримесечие на 2018 година е регистриран при множеството действия, като той е максимален при „ Административни офис действия и друго спомагателно обслужване на стопанската активност “ - с 33.9%, и „ Юридически дейности; Счетоводни и одиторски действия, данъчни консултации; Консултантски действия в региона на ръководството “ - с 27%. При „ Дейности по наемане и даване на работна мощ “ и „ Дейности по разчистване “ е записано понижение, надлежно с 4.5 и 3.4%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР