По предложение на БСП Комисията по енергетика ще обсъди и

...
По предложение на БСП Комисията по енергетика ще обсъди и
Коментари Харесай

До часове се чака важна новина за АЕЦ „Белене“

По предложение на Българска социалистическа партия Комисията по енергетика ще разиска и гласоподава анулацията на решението на Народното събрание от 29 март 2012 година за преустановяване построяването на АЕЦ „ Белене “. Това се показва в дневния ред на съвещанието на комисията.  Като един от претекстовете за взетото през 2012 година решение се акцентира невъзможността бюджетът или държавните електроцентрали да финансират или изплащат заеми за план с недоказана икономическа успеваемост, съобщи Блиц.

Освен анулация на решението, опозицията предлага Народното събрание да разпореди на енергийния министър да договаря с евентуални вложители и да уведомява депутатите за резултатите от договарянията. А до 31 октомври да предложи благоприятни условия за структурирането на плана, прецизира Фокус. Задават се значими часове за министрите на Борисов  В Комисията по енергетика ще бъде гласувано и проекторешение за обновяване на търсенето на благоприятни условия за създаване на АЕЦ „ Белене “, по предложение на ГЕРБ.  

Според решението Народното събрание разпорежда на енергийния министър да търси благоприятни условия за реализация на плана, взаимно със стратегически вложител, на пазарен принцип, без държавна гаранция. Както Българска социалистическа партия, по този начин и ГЕРБ дават на министъра период до 31 октомври да предложи благоприятни условия за структурирането на плана.  От ГЕРБ предлагат решението за прекъсването на „ Белене “ да бъде анулирано. Заседанието ще се организира от 16.00 часа в зала „ Изток “.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР