По повод Световния ден на социалната работа в България за

...
По повод Световния ден на социалната работа в България за
Коментари Харесай

Харалан Александров: Социалната работа спира да е само за бедните и изключените

По мотив Световния ден на обществената работа в България за първи път бяха връчени награди. Церемонията за " Социален служащ на годината " се организира онлайн по самодейност на Министерството на труда и обществената политика.

Отличията са в общо 8 категории, измежду които услуги за пълнолетни, за деца, за хора с увреждания, домове за остарели хора и други.

Според обществения антрополог Харалан Александров, ръководител на журито, в близко бъдеще специалността на обществения служащ ще поеме огромна част от отговорността за стабилизация и поддръжка в рецесията:

„ Начинът, по който сега, в разгара на тази рецесия, лекарската специалност излезе напред и пое водачеството, аз имам вяра, че обществените служащи ще бъдат оценени по достолепие, защото голяма група хора ще имат мотив да получат поддръжка от тях. Социалната работа стопира да е специалност единствено за бедните и изключените, тя става специалност за общността, за всички, които претърпяваме компликации и имаме потребност от поддръжка и от грижа в някакъв интервал от живота си “.

Наградените обществени служащи са от цялата страна. Те получиха особено направена статуетка " Протегната ръка " на Красимир Кръстев-Ломски.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР