По повод Световния ден на първата помощ Столичната организация на

...
По повод Световния ден на първата помощ Столичната организация на
Коментари Харесай

Празник на първата помощ в София


По мотив Световния ден на първата помощ Столичната организация на БЧК провежда празник  на 9 септември от 10:00 ч. в Борисовата градина  – покрай площадката пред каменното слонче /пред бюст паметниците на Хр. Ботев и В. Левски/.
Доброволците на Младежкия спешен екип /МАЕ/ – София и на Университетския спешно избавителен отряд /УАСО/ ще показват съществени техники за оказване на първа помощ и обезопасяване. Ще бъде разиграна обстановка на пътнотранспортно произшествие с пешеходци, на които ще бъде оказана първа долекарска помощ. На обособени с шатри места ще бъдат показани разнообразни типове превръзки и ще бъдат популяризирани осведомителни материали, свързани с първата помощ и пътната сигурност. За най-малките са планувани занимателни игри, викторина и конкурс за рисунка.
Точно в 12:00 ч. всички участници и посетители ще се заловен за ръце, с цел да образуват обичайна в целия свят „ Човешка верига “ в поддръжка на първата помощ за всички нуждаещи се.
Световният ден на първата помощ се отбелязва от 2000 година по предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец и е във втората събота на септември. Тази година мотото е   „ Първа помощ в цифровия свят “ ,  защото цифровите технологии играят значима роля в популяризирането на първа помощ, разрешават на всеки с или без достъп до интернет да научи по какъв начин да оказва първа помощ, с цел да бъде потребен в сериозна обстановка. Празникът е отдаден и на Европейския ден без починали на пътя, като фокусът е пътната сигурност на децата.
Световният ден на първата помощ (WFAD) е и ежегодна възможност за разпространение на знанията и уменията за оказване на първа помощ по целия свят и за възстановяване и разширение на образованието по първа помощ, повод за постигане до широката общественост чрез поредица от дейности и събития.
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР