По повод публикуваните в редица електронни сайтове видеоклипове, съдържащи кадри

...
По повод публикуваните в редица електронни сайтове видеоклипове, съдържащи кадри
Коментари Харесай

Четирима полицаи са привикани от прокуратурата по случая с полицейското насилие

" По мотив оповестените в редица електронни уеб сайтове видеоклипове, съдържащи фрагменти на, Софийска районна прокуратура (СРП) изрази своето мнение. Ето какво гласи известието:

" Под управлението и надзора на СРП са формирани 65 досъдебни производства по отношение на хулигански дейности и породени телесни повреди по време на митингите през лятото на 2020 година 24 от тях към този момент са завършени и импортирани в съда. С влезнал в действие правосъден акт са наказани четирима души.
 Бойко Рашков за инспекциите за полицейско принуждение по време на митингите: Играеше се пинг-понг от Министерство на вътрешните работи към прокуратурата и назад Бойко Рашков за инспекциите за полицейско принуждение по време на митингите: Играеше се пинг-понг от Министерство на вътрешните работи към прокуратурата и назад
„ Министерство на вътрешните работи е най-силният орган в държавното управление. Така че, напълно разумно и напълно обикновено е да играе водеща роля в измененията, които тр...

По мотив оповестените видеоклипове, съдържащи фрагменти на „ полицейско принуждение “, СРП следи досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение за причиняване на телесни повреди от полицейски чиновници при осъществяване на службата им . В хода на следствието са разпитани голям брой очевидци, изискани и приобщени са записи от видеокамери, в това число записът от камера „ под колоните на Министерски съвет “. Изготвена е видео-техническа експертиза от специалисти от Столична дирекция на вътрешните работи.

Изискани и приобщени са медицински и други относими документи. Назначени и направени са съдебно-медицински експертизи.  Привлечени към наказателна отговорност досега са четири лица – чиновници на Министерство на вътрешните работи (МВР) към датата на осъществяване на действието. Разследването продължава и е взето на специфичен контрол. "

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР