По повод на Националния празник на България, 3-ти март, учениците

...
По повод на Националния празник на България, 3-ти март, учениците
Коментари Харесай

Община Банско почете Националния празник на България

По мотив на Националния празник на България, 3-ти март, учениците от Банско направиха трогателен жест, раздавайки българското знаме и картичка с привет от името на Община Банско на стотици жители и посетители на градския площад в сърцето на Банско, под звученето на патриотична музика, пренасяща всички във времето на битката за независимост. Така, учениците освен предадоха алегоричен жест на респект към историческото значение на деня, само че и разсъниха възприятието за горделивост и единение в сърцата на всички присъстващи в центъра на Банско.

На Бъндеришка поляна, в сърцето на Пирин, кметът на община Банско Стойчо Баненски поздрави сънародниците си във връзка Освобождението на България. Той отдаде респект към всички тези, които с доблестност и жертва способстваха за нашата независимост: “ Нека да е безконечна паметта на хилядите задгранични бойци, дали живота си за нашата независимост! Слава на българските революционери, бунтовници и опълченци, на българските книжовни и просветни дейци от Възраждането и строителите на модерна България! Честит празник! Бог да пази Родината! “

В емблематичен миг на празника, се трансформира българският трикольор, който се развя над празнуващите, донесен по пистата от облечени с фолклорни костюми скиори. Танцовите обединения „ Бански фукли “ и „ Мераклии “, с началник Райна Асева, предадоха на българи и чужденци възприятието за национална горделивост. Очаровани от този миг, всички се причислиха в голямо хоро, отразявайки съединението и силата на българския народ.

Добринище също отдаде респект на Националния празник посредством полагане на венци и цветя пред паметните плочи на участниците в национално освободителното придвижване.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР