По повод критиките към президента - от вчера аз имам

...
По повод критиките към президента - от вчера аз имам
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Огънят по Радев отклонява вниманието какви са ангажиментите на българското правителство към Зеленски

По мотив рецензиите към президента - от през вчерашния ден аз имам собствен прочит. Вчерашният ден е доказателство, че рецензиите против президента и този огън против президентската институция целят да лишават вниманието на българската общност от това какво тъкмо е поело българското държавно управление като ангажимент към президента Зеленски по време на срещата, която беше закрита за медиите.
Прочетете още
Така вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява за първи път от Велико Търново визитата на украинския президент у нас.

На изказванията в президентската институция медиите бяха поканени, до момента в който срещите с изпълнителната власт се организираха при закрити порти, изясни Йотова. Диаметрално особеното мнение и позиция на министър-председателя и на министъра на защитата от през вчерашния ден демонстрират, че несъмнено има предпочитание да се скрие нещо от българската общност. И нашият въпрос е какво е това, попита вицепрезидентът.

Единият приказва, че ние ще дадем всичко на Украйна, като се изключи самолетите, другият споделя - не, ще дадем това, което можем. Последното е позиция, която се пази от нашата институция от доста време насам. И запитвам къде е разликата. Така или другояче през вчерашния ден министър-председателят бе в обстановка да пояснява думите на личния си министър, да смени личната си позиция най-малко два пъти денем, което оставя в мен подозрението, че има нещо прикрито, разяснява още Йотова.

Притеснява ме доста, тъй като в средата на май президентът Зеленски бе на сходна обиколка в страните от Западна Европа. Там доста съответно бяха сложени неговите претенции и той съответно получи отговор от президента Макрон, от господин Шолц. Той изиска да му се помогне с въоръжаване, и получи съответни отговори какво ще му се даде. От България той не получи съответен отговор, или в случай че е получил, това остана прикрито за българската общност, добави Йотова.

Запитана какъв е анализът й за визитата на Зеленски и за третия пакет помощ, която България ще изпрати на Украйна, Йотова изясни: Този прочит следва, дано изчакаме по какъв начин ще се развият нещата в идващите дни и уговорките, които България ще поеме във Вилнюс. Дано да бъдат по този начин положителни от страна на изпълнителната власт и министър-председателя да бъдат откровени с българското общество, с нас като българи, и да кажат какви са тези задължения.

Нали не очаквате от мен да пояснявам думите на президента. той сподели позицията си, която е изразявал неведнъж на разнообразни интернационалните равнища, и на формата Б-9, в това число и на Срещата на върха в Брюксел, както и пред украинската делегация, добави вицепрезидентът.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР