По повод искането на новия кмет на район Лозенец Константин

...
По повод искането на новия кмет на район Лозенец Константин
Коментари Харесай

Артекс определи за незаконосъобразно искането на новия кмет на район Лозенец

По мотив настояването на новия кмет на регион " Лозенец " Константин Павлов ДНСК да отстрани постройката " Златен Век ", от " Артекс " изпратиха позиция до медиите, в която декларират, че желанията му не кореспондират със законността и решение на съда.

Според тях се манипулира публичното мнение. В тази връзка те напомнят, че със решение от 30 юли 2019 Софийският административен съд е удостоверил валидността на разрешението за градеж на многофункционалната постройка " Златен век " и е отменил заповедта на ДНСК за прекъсването на градежа.

От " Артекс " разясняват, че чакат дефинитивно решението на Върховния административен съд по проблема, с цел да продължат строежa, защото почитаме върховенството на закона.

От компанията припомнят още, че съдът смята, че съгласно практиката на Върховен административен съд, десетгодишното позволение за градеж на този и други сходни градежи, които смяната на Закон за устройство на територията е заварила през 2017, ще изтече през 2028 година

Решението на съда е подкрепено от голям брой публични правни мнения на правни специалисти като проф. Огнян Герджиков, проф. Дончо Хрусанов, проф Иван Русчев, проф. Димитър Костов, проф. Иван Тодоров, Явор Зартов и други, показват от " Артекс ".

В позицията си от " Артекс " акцентират, че дейностите на новия кмет целят юридически казус, който като се изключи че ще бъде отрицателен сигнал към българските и задгранични вложители, ще сътвори опция да се нападат редица огромни градежи, в това число и редица инфраструктурни планове в страната, за които поправката в член 153 на Закон за устройство на територията е направена и важи.

Припомняме, на 6 април от " Артекс " изпратиха позиция до медиите, в която обявиха, че преустановяват градежа на " Златен век ", съобразявайки се с разпореждането на министър-председателя.

ДНСК направи 2 инспекции и първичните констатации бяха, че всичко към строителството на " Златен век " е постоянно.

Това стана мотив за митинги на столичани. Недоволството беше ориентирано към шефа на ДНСК арх. Иван Несторов, като протестиращите не един път желаеха неговата оставка.

Строителната компания стана обект на инспекция и от Националната организация по приходите (НАП). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР