По повод големият християнски празник Великден, Фондация За Интелигентен Растеж,

...
По повод големият християнски празник Великден, Фондация За Интелигентен Растеж,
Коментари Харесай

Прекрасна инициатива в дома за изоставени деца - Брезово...

По мотив огромният християнски празник Великден, Фондация „ За Интелигентен Растеж ”, в партньорство с ЦНСТ “Дом за нашите деца ”- гр.Брезово, провежда детски художествени работилници - “Вълшебната кошница ” в домове за изоставени деца, за разпространение на българската традиция и писането на яйца, както и повишение на положителното въодушевление измежду деца от всякаква възраст. В интериорни условия децата и техните ръководители ще имат опция да изработят писани яйца в типичен и съвременни техники върху подобаваща за задачата гипсова матрица, благодарение на професионални художници. Художествената работилница ще бъде допълнена с интерактивна лекция - урок и ще обогати знанията на подрастващите за българското писано яйце, смисъла и обичайна символиката на разнообразни орнаменти, както и в кои други страни има сходна традиция.

Основните цели на мероприятието са: да разпространява обичайния метод за празнуване на Великден, завещан от нашите родители; да обогати знанията на дребните за смисъла и смисъла на писаното яйце в българската традиция; да даде нови благоприятни условия за креативна изява; да развие гений и нови умения в участващите; да донесе спомагателна топлота и обич в сърцата на деца, лишени от фамилни грижи; да се забавляваме дружно и допринесем за празничната атмосфера в детските домове.

За осъществяване на работилниците двама художник-аниматори, дружно с фотограф, асистент и формален представител на фондацията ще посетят в границите на три/четири часа два Детски дома на следните дати: 23-ти април в Брезово и 24-ти април в Брацигово. Мероприятието ще стартира в 14 часа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР