По повод Европейската седмица за изследване за ХИВ и хепатит,

...
По повод Европейската седмица за изследване за ХИВ и хепатит,
Коментари Харесай

Безплатно изследване на ХИВ в световния ден за борба със СПИН

По мотив Европейската седмица за проучване за ХИВ и хепатит, както и Световния ден за битка със СПИН – 1-ви декември, Сдружение „ Здраве без граници “ и Фондация „ Инициатива за здраве “ ще провеждат събитие под мото „ Узнай своя статус “.
Събитието ще се организира на 1 декември 2018 година, събота, като във времето от 10:00 до 14:00 ч. всички жители и посетители на София ще имат опция да получат анонимно и гратис проучване и консултиране за ХИВ в специфичен мобилен медицински кабинет, ситуиран на Лъвов Мост. Специалисти ще дават информация по какъв начин и къде всеки може да ревизира своя статус за ранно разкриване на инфектирани лица и своевременното им ориентиране за лекуване. Доброволци от Сдружение „ Здраве без граници “ и Фондация „ Инициатива за здраве “ ще раздават на всички минувачи и алена лентичка – международният знак за съпричастност към идеята за предварителна защита на ХИВ/СПИН.
В тази връзка всички, които желаят, могат да заповядат на събитието, което ще се състои на 1 декември 2018 година, от 10:00 ч., на бул. „ Княгиня Мария Луиза “ № 62-66.
Сред поканените са кметът на Столична Община госпожа Йорданка Фандъкова, заместител кметът по направление “Финанси и стопанска дейност” и ВрИД заместник-кмет по направление " Столично общинско опазване на здравето " господин Дончо Барбалов, представители на Столична Община, Столичния общински съвет, Местния публичен комитет по предварителна защита на ХИВ и СПИН, както и неправителствения бранш.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР