По повод Деня на народните будители - 1 ноември Регионален

...
По повод Деня на народните будители - 1 ноември Регионален
Коментари Харесай

Музеят във Велико Търново представя новопостъпилите дарения за 2022 година

По мотив Деня на националните будители - 1 ноември Регионален исторически музей-Велико Търново показва даренията получени през 2022 година.
Изложбата „ Заедно да съхраним историческата памет “ е виртуална, поради ремонтните действия в музей „ Възраждане и Учредително заседание “, където по традиция се експонират новопостъпилите движимости. Тя може да се види на уеб страницата на институцията и в нашите канали в Yiu Tube и обществените мрежи.
Над 80 предмета - археологически и етнографски материали, документи, фотоси и литература са постъпили в музейните фондове от 2 ноември 2021 година до 30 октомври 2022 година Те са предоставени от 23-ма донори от цялата страна, като огромна част от даренията са авторски книги, монографии и профилирани каталози.



Регионален исторически музей-Велко Търново благодари на своите донори, че са опазили във времето скъпи материали и са избрали да ги дават на нашата институцията, с цел да продължим за ги съхраняваме и демонстрираме на идните генерации!

Пълен лист с даренията за 2022 година ще бъде оповестен на уеб страницата на Регионален исторически музей-Велико Търново https://museumvt.com/bg/.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР