По повод 135-та годишнина от Съединението на България германската фирма

...
По повод 135-та годишнина от Съединението на България германската фирма
Коментари Харесай

Германска фирма почисти паметникът на Съединението по нова технология

По мотив 135-та годишнина от Съединението на България немската компания " Керхер " почисти по нова софтуерна технология паметникът на Съединението на едноименния площад.

Директорът на " Чистота " Николай Георгиев посочи, че пловдивската компания е осигурила нужното количество вода, а " Градини и паркове " автовишката. Той напомни, че до момента монументът се почистваше в навечерието на празника с вода и шампоан.

Работим с пароструйка в режим на 150 градуса пара под ниско налягане, което да опция да се изчистят отлаганията, като в същото време го защищава от пострадвания, изясни Христо Мамаров представител на немската компания в България.

Александър Тодоров от пловдивския клон на компанията добави, че по същата технология са почистени над 100 културно-исторически монументи по целия свят, измежду които са статуята на Христос в Рио де Жанейро, Бранденбургската врата в Берлин и пл. " Свети Петър " във Ватикана.

След Докторския монумент в София, скулптурата в Пловдив е вторият обект в България, който печели вниманието на немската компания.

Очаква се на следващия ден до обяд да завърши почистването както на паметника, по този начин и на целия площад.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР