По последни данни турски въздушни удари през нощта ликвидираха най-малко

...
По последни данни турски въздушни удари през нощта ликвидираха най-малко
Коментари Харесай

Над 30 убити при турски удари в Сирия

По последни данни турски въздушни удари през нощта унищожиха минимум 31 души в Северна Сирия , най-вече на позиции на сирийските кюрдски сили, заяви основана във Англия група за наблюдаване на спора. Нанесени са близо 25 удара в провинциите Рака, Хасаке и Алепо, убити са 18 членове на ръководените от кюрдите Сирийски демократични сили (СДС), 12 членове на сирийската войска и един публицист, заяви Сирийският център за правата на индивида.

Междувременно самостоятелната кюрдска администрация в Североизточна Сирия заяви за 29 починали - в това число 11 цивилни, 15 бойци, свързани със сирийската войска, двама пазачи на силози и един кюрдски войник. Турция сподели, че ударите са били против бази на неразрешената Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северна Сирия и Ирак, които съгласно нея са били употребявани за осъществяване на „ терористични “ офанзиви на турска територия.

Турската интервенция бе осъществена седмица след гърмежа в центъра на Истанбул , който умъртви шестима души и рани 81. Ударите в Сирия бяха ориентирани основно към северния град Кобане и покрайнините му покрай турската граница, в това число силози за зърно покрай Ал Маликия на североизток и електроцентрала в регион под контрола на сирийските кюрди.

„ Тези офанзиви от страна на турската окупационна страна няма да останат без отговор “, се споделя в изказване на настоящите в Сирия Сили за национална самозащита СНС. „ В подобаващото време и на уместно място ще отговорим пламенно и дейно ”, заканиха се от СНС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР