По последни данни след стрелбата в Ротердам, за която SafeNews

...
По последни данни след стрелбата в Ротердам, за която SafeNews
Коментари Харесай

Неизвестен брой загинали в стрелбата в Ротердам

По последни данни след стрелбата в Ротердам, за която SafeNews писа по-рано, има и незнаен брой починали.

32-годишен обвинен е задържан, откакто медицинският център на университета Еразъм в града е бил нападнат. Най-малко трима души са били убити, пишат от The Times.

Полицията към момента претърсва постройката за жертви и сподели, че осведоми най-близките родственици, преди да оповести повече детайлности

 Неизвестен брой починали в стрелбата в Ротердам Снимка: БГНЕС/EPA/SEM VAN DER WAL

Заподозреният е бил облечен в “бойни облекла ”. Бил е висок, с черна коса и е носел раница.

Стрелбата стартира в частен дом в четвъртък следобяд. Там са убити минимум двама души. Стрелецът бяга в болничното заведение, която се намира на 1 километър, с мотоциклет.  Там той нападна класна стая в образователната болница, убивайки най-малко един.

Една от жертвите, 39-годишна жена, е била съседка на обвинения, сподели холандският основен прокурор пред кореспонденти.

Полицията сподели, че стрелецът е умъртвил минимум двама души – дамата и 42-годишен преподавател в университета Еразъм. Простреляна е и 14-годишната щерка на дамата. Тя е в тежко положение.

Заподозреният е бил студент в университета.

По време на офанзивата ужасяващ болничен личен състав и пациенти сложиха плакати на прозорците с апел за помощ.

„ Не можем да излезем! “, гласи един афиш.

 Неизвестен брой починали в стрелбата в Ротердам Снимка: БГНЕС/EPA/SEM VAN DER WAL

Видеоклипове, оповестени онлайн, демонстрират по какъв начин полицията инструктира студенти, някои с медицински престилки, да избягат на открито. В този миг на мястото идват тежко въоръжени служители на реда. Заподозреният, за който се смяташе, че е работил самичък, в последна сметка беше задържан зад болничното заведение. Пистолетът му е открит в болничното заведение.

„ Екипът на спецназа дойде доста бързо. Те минаха през постройката и най-после откриха, че той е минал през постройката откъм гърба. Той беше задържан там ”, сподели представител на полицията.

Едно видео демонстрира мъж с белезници, облечен в нещо като камуфлажен военен панталон.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР