По последни данни сивият сектор у нас е 21,5 процента,

...
По последни данни сивият сектор у нас е 21,5 процента,
Коментари Харесай

Сивата икономика у нас е 21,5%, твърди бизнесът

По последни данни сивият бранш у нас е 21,5 %, следва при започване на декември да се разгласява новата му стойност, обогатена с показателя за неофициалната претовареност, заяви председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България  Васил Велев. 

Асоциацията  провежда в понеделник кръгла маса за показване на Методика за предварителна защита на недекларираната претовареност и оферти за законодателни промени за ограничението й по плана " Подобряване на достъпа до претовареност и качеството на работните места посредством ограничение и предварителна защита на недекларираната претовареност ". 

Методиката за предварителна защита на недекларираната претовареност е ориентирана към практическото използване на разнообразни принадлежности - нови и приспособени, за ръководство на човешките запаси в предприятията по метод, който да предотвратява пораждането на сиви практики и недекларирана претовареност.
В рамките на плана са създадени и общо 51 ограничения, ориентирани към предварителна защита и битка с недекларираната претовареност, за всяка от които е създадено съответно предложение за институционализиране, адресирано към способените институции и организации.

Направените оферти целят промени в метода на установяване на минималната работна заплата, регулация на някои нови форми на претовареност, облекчение на процедурите за наемане на служащи на еднодневни трудови контракти, подсилване на работата на контролните органи, и други.
И двата документа са резултат от редица изследвания, изявленията и разисквания с работодатели, представители на институциите, браншови организации и работници/служители, както и с представители на неправителствения бранш.

Мерките са препоръчани главно от работодатели и заети, а Методиката е била тествана в общо 64 предприятия, като по този метод са били събрани разнообразни проблеми и е получена противоположна връзка както от работодателите, по този начин и от служащите. 
 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР