По последни данни двама са загиналите при днешния тежък инцидент

...
По последни данни двама са загиналите при днешния тежък инцидент
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ: Стана ясно кои са загиналите при страшния пожар в "Пирогов" СНИМКА

По последни данни двама са починалите при днешния тежък случай в "Пирогов ", за който БЛИЦ първи заяви. Те са били тежко заболели мъже, намиращи се във 2-ро вътрешно поделение, откъдето е тръгнал и пожарът.

И двамата са били на апаратно дишане, за което са били употребявани кислородните бутилки, една от които е експлоадирала.

Източници на БЛИЦ разкриха, че обстановката в здравното заведение е била извънредно трагична. Сигналът за случая е подаден в 4 часа тази заран. Веднага към мястото са тръгнали екипи на пожарната, Спешна помощ и на полицията.

Междувременно до идването им са се задействали и от личния състав на здравното заведение, които са почнали дейности по евакуация на пациентите с друга степен на тежки болести, някои от които неподвижни.

"Спасени са десетки човешки животи, поради съответните дейности на личния състав на "Пирогов ", сподели старши комисар Николай Николов

"Благодаря на целия личен състав на "Пирогов " за своевременните дейности и бързата реакция ", съобщи преди минути и. д. шефът на "Пирогов " проф. Николай Габровски, който изрече благодарности и на останалите екипи.



Преди минути в "Пирогов " дойде и здравният министър Кирил Ананиев, който се чака да даде конференция дружно с вътрешния министър Младен Маринов в 6 часа.

Около 100 души са били евакуирани от потърпевшите отделения, не се постанова да бъдат откарвани в други лечебни заведения.

Източници на БЛИЦ разкриха, че импровизирано 15 души са били обгазени и с друга степен на изгаряне.

Към момента обстановката стартира да се възстановява. Хора в близост разкриха пред БЛИЦ, че са разбрали за протичащото се едвам, когато са чули сирените на пожарната и колите за спешна помощ и едвам тогава са видели и пламъците.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Цветомила Петрова, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР