По последни данни 487 души са поставени под домашна карантина

...
По последни данни 487 души са поставени под домашна карантина
Коментари Харесай

По последни данни: 487 човека са под карантина заради COVID-19 в Монтанско

По последни данни 487 души са сложени под домашна карантина поради ковид, осведомиха от Регионалната здравна ревизия в Монтана.
Към вчерашна дата поставените в изолираност са 487 лица, от които 34 лица са без общопрактикуващ доктор и се следят от РЗИ – Монтана. От следените 26 лица са съветски жители, карантинирани в регионалния град.За интервала 25.04 – 30.04.2020 година под карантина са сложени нови 72 лица, като от тях 5 лица са водачи на тежкотоварни коли, пренасящи артикули предопределени за българския пазар.
От през вчерашния ден, след рекомендация от Националния действен щаб – Министерство на здравеопазването се подхваща всеобщо лабораторно проучване на личния състав на профилираните институции за даване на обществени услуги и такива обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни.
Лечебните заведения за болнична помощ на територията на област Монтана всекидневно набират проби носогърлен секрет за PCR проучване от лица съмнителни за COVID-19 зараза. Изпратени за проучване са 29 проби. До този миг от изследваните лица няма такива с позитивен резултат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР