По покана на ръководството на община Кранска гора, делегация от

...
По покана на ръководството на община Кранска гора, делегация от
Коментари Харесай

Ползотворно сътрудничество! Делегация от община Банско посети Кранска гора


По покана на управлението на община Кранска гора, делегация от община Банско посети Словения. Работното посещаване бе проведено с дейното подпомагане на Н. Пр. Наташа Баргел – дипломат на Република Словения у нас.
Кметът Стойчо Баненски, Сашка Въчкова – зам. -кмет и общинските съветници Иван Баряков и Петър Друнчилов, дружно с българския дипломат в Любляна Н. Пр. Красимир Божанов се срещнаха с кмета на Кранска гора Хенрика Зупан, шефа на общинската администрация Роберт Клинар, шефът на отдел туризъм Лука Вранчич и ръководителят на Планинска избавителна работа Ратече-Планица Марко Копавник.
Визитата е в продължение на откритите преди години другарски връзки сред двете планински общини, които имат доста сходни естествени и географски условия, и в двете общини предпочитаният стопански бранш е туризмът.
На срещата събеседниците разискаха съдействието сред Банско и Кранска гора и споделиха положителни практики в ръководството. Основна тематика на диалозите беше превъзмогването на последствията от климатичните промени, които са изключително чувствителни в зимните курорти. Общо беше мнението на участниците в диалога, че тактиката на общините би трябвало да бъде в посока одобряването им като целогодишни туристически дестинации. Един от значимите въпроси, които също бяха дискутирани, беше размера на туристическия налог, неговата събираемост и ефикасното потребление на средствата за възстановяване на туристическата инфраструктура и финансирането на фестивалните стратегии. Обменена беше и информация за активността на планинските избавителни служби в двата курорта.
Особено впечатляващо в програмата на групата от Банско бе визитата в Словенския планински музей – първия геймифициран музей в света. Експозицията в него е ловко съчетана от обичайно и интерактивно показване на природата и дейностите в планината.
Общините Банско и Кранска гора ще продължат и ще разширят положителното съдействие посредством обмяна на положителни практики и взаимно присъединяване в европейски планове.

В.Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР