По покана на и.ф. районен прокурор на Районна прокуратура –

...
По покана на и.ф. районен прокурор на Районна прокуратура –
Коментари Харесай

В осемте ловешки общини се проведоха срещи с представители на местната власт и полицията

По покана на и.ф. областен прокурор на Районна прокуратура – Ловеч Калина Кънчева, в интервала от 22.11.2022 година до 25.11.2022 година, се организираха четири срещи с представители на локалната власт - кметове, заместител - кметове, кметски наместници от общините Троян, Априлци, Ловеч, Угърчин, Летница, Тетевен, Ябланица и Луковит. На срещите участваха началниците на районните полицейски ръководства на Министерство на вътрешните работи в градовете Ловеч, Троян, Априлци, Угърчин, Летница, Тетевен, Ябланица и Луковит.

И.Ф. областен прокурор Кънчева обясни задачите на срещата – връзка сред институциите по наболелите проблеми на обществото - държането и използването на наркотични субстанции, шофирането след приложимост на наркотични субстанции и алкохол, действията осъществени от малолетни и малолетни лица, провеждането на масирана акция за ускорение работата по формираните досъдебни производства, свързани с държането на наркотични субстанции. Разясни опциите за подаване на сигнали, свързани с стандартната престъпност, като даде координати за връзка с районния прокурор в районна прокуратура – Ловеч, дежурните прокурори в съответното териториално поделение на районна прокуратура, телефонни номера и графици в формалния уебсайт на Прокуратура на Република България.

Представителите на локалната власт и на органите на Министерство на вътрешните работи също показаха мнения по настоящата конюнктура в регионите и всички присъстващи на срещите се сплотиха към визията, че сполучливото противопоставяне на престъпността може да бъде осъществено само посредством дейно съдействие и взаимоотношение сред всички институции, в сходство с предоставените им закона пълномощия и осъществяване на вменените им отговорности.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР