По Плана по възстановяване няма да имаме загуби. Възможно е

...
По Плана по възстановяване няма да имаме загуби. Възможно е
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: По Плана по възстановяване няма да имаме загуби

По Плана по възобновяване няма да имаме загуби. Възможно е обаче да има известно закъснение. Това сподели вицепремиерът Атанас Пеканов по време на чуването си в Комисията по въпросите на Европейския съюз за напредъка по Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България. 

По думите му това се дължи на закъснение на обособените параметри по капиталовите планове и по промените. 

Той разяснява електронното опазване на здравето и посочи, че планът за наредбата за действието на националната здравна електронна система, се чака да бъде признат до 30 ноември, съобщи настоящо.ком. 

От екипа на вицепремиера Пеканов обобщиха, че са разпознали дефицит на финансиране на част от вложенията, като това се дължи на инфлацията. В момента се дискутира с Министерство на финансите да се обезпечи този дефицит на финансиране. Пример за подобен дефицит е плана на Министерство на енергетиката, където не са остойностени правилно за разноските за Данък добавена стойност. Друг проблем, който от екипа на Пеканов са разпознали, е този с  незадоволително квалифицирания административен потенциал в част от ведомствата, както и ниската експертиза за държавните помощи.  

От екипа му подчертаха още, че процесът на договаряне със Световната банка, не е забавян. 

Атанас Пеканов сподели, че Маришкият район е значим и основен за България и някои от нещата, които са изглеждали вероятни и смислени за Европейска комисия преди година-две, се трансформират. " Много е значимо да се каже, че подобен ангажимент за смяна на проекта, не е имало ", сподели още вицепремиерът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР