По отношение на обявеното намерение за повишаване на цената на

...
По отношение на обявеното намерение за повишаване на цената на
Коментари Харесай

Нинова: Забраняваме увеличението на цените на мобилните услуги

По отношение на оповестеното желание за повишение на цената на мобилните операторите, Комисията за отбрана на потребителите към Министерството на стопанската система се произнесе, че това е нелоялна комерсиална процедура. Мобилните оператори желаят да си вдигнат цената двойно вкупом през януари. За нас това е нелоялно и от през днешния ден още ще има акт на органа, с който я забраняваме ", разгласи министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова

Ако цената бъде нараснала, ще бъдат наложени всички регулаторни ограничения. Ще се постанова санкция в размер от 1000 до 30 000 лв.. Нинова се закани и, че ще се обърне към съда и ще изиска, в случай че заповедта й бъде обжалвана, да се приложи авансово осъществяване.

Ще бъде възобновен и националния съвет за отбрана на потребителите, който не се е събирал повече от 2 години. Целта било всеки консуматор да знае, че страната е до него и ще го отбрани.

"Защитата на българския консуматор ни става безспорен приоритет. 21 000 тъжби са постъпили тази година в КЗП. Това демонстрира какъв брой хора са наранени от най-различни проблеми. Най-често жалбите са против енергоразпределителни сдружения, топлофикации, ВиК - сдружения, некачествени артикули. Това е признак - какъв брой доста хора имат проблем във връзка с потребителските си права”, безапелационна бе Нинова.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР