По отношение на 8 от посочените от премиера Кирил Петков

...
По отношение на 8 от посочените от премиера Кирил Петков
Коментари Харесай

8 от лицата в списъка Петков са чисти, за останалите 11 има данни в службите

По отношение на 8 от посочените от премиера Кирил Петков лица Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите не разполагат с данни, свързани с описаното в обществено наличните източници. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Във Върховна касационна прокуратура е получена изисканата информация от органите на изпълнителната власт за инспекцията по отношение на предоставените от Петков медийни изявления в размер от 588 страници, съдържащи изказвания за вероятно осъществени закононарушения по смисъла на Наказателния кодекс от 19 лица, съобщи.

Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите са изпратили материали, касаещи, както посочената в изявленията информация, по този начин също и материали за предприемани дейности от страна на съответния орган на изпълнителната власт във връзка с цитираните в част от изявленията лица.
За 2 от тези 8 лица не е предоставена каквато и да е информация за вероятно осъществени закононарушения от общ темперамент. За останалите 11 лица са изпратени материали, които вероятно биха били съотносими с изложеното в предоставените от министър-председателя медийните изявления, пишат още от прокуратурата.

" Медийни изявления, предоставени от господин Кирил Петков, във връзка с осемте лица, посочени нагоре, макар неналичието на получени данни от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите, са изпратени на способените прокуратури с оглед осъществяване на преценка налице ли са данни за вероятно осъществени закононарушения от общ темперамент.

По отношение на Н.П., някогашен изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “, през днешния ден, 08.03.2022 година, събраните материали, ведно с журналистическите публикации, са изпратени в Софийската градска прокуратура, която неведнъж е уведомила българската общност, че същият е разпитван в качеството на очевидец по следено от СГП досъдебно произвеждане със подобен предмет на този в предоставените изявления, свързани с него.

Постъпилата във ВКП информация ще бъде поетапно окомплектована и изпращана на съответните способени прокуратури ", споделят от Прокуратура на Република България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР