По официална статистика България се намира в топ 10 на

...
По официална статистика България се намира в топ 10 на
Коментари Харесай

Сибина Григорова: Проблем е, че хората не знаят, че имат проблем с алкохола

По публична статистика България се намира в топ 10 на най-пиещите народи. Стресът е повода хората да пият всеки ден и това е казусът, признакът – това се възприема като норма. Това сподели журналистът Сибина Григорова в предаването " Денят на фокус “ на " Фокус “.  

Вторият проблем съгласно нея е, че правосъдната система е неефективна и наказванията доста постоянно се отсрочват или са несправедливи. " Много се концентрираме върху наказванията – какъв брой години да е, какъв брой тежка да е присъдата, а проблемите са два. Преди да стигнем до наказванията, имаме това обществено отклоняване с доста пиянство и втория проблем – че тези санкции постоянно изобщо не влизат в действие или изобщо се отсрочват “, разяснява Сибина Григорова.  

Изключително значима е ролята и отговорността на хората към водача, който се качва на автомобила пил или използвал опиати.  

Сибина Григорова изясни, че психолозите назовават сходен вид проблеми, като шофирането след използването на алкохол и опиати, " скрити пандемии “. " Те се приплъзват и ние ги виждаме едвам когато ескалират в тежък случай. Основният проблем на тази скрита пандемия е, че хората не знаят, че имат проблем с алкохола, те считат, че това е обикновено пиянство. Психолозите споделят, че в България пиенето при дамите нараства доста. Те пият повече у дома, повече сами и по-трудно ги схващат близките. Пиенето още веднъж е разследване, то е отговор на някакъв стрес “, уточни тя.  

Продажбата на алкохол и цигари на лица под 18-годишна възраст е неразрешена, само че единствено фиктивно, означи още журналистът.  

" Време е хората, които боравим с обществена информация, да се замислим върху това. Например, инфлуенсърите в " Инстаграм “ да видят дали нямат прекомерно доста фотоси с алкохол, ние – в фамилния си кръг “, прикани Сибина Григорова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР