По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен е осъден

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен е осъден
Коментари Харесай

Доживотен затвор получи 49-годишен мъж за убийство на приятелката му

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен е наказан 49-годишният Г.И. Той е приет за отговорен за това, че на 24-ти май 2020 година в село Рибен, обл. Плевен, съзнателно е умъртвил П.Д., на 41 година, по изключително непосилен метод и с особена свирепост, посредством причиняване на голям брой травматични увреждания, като гибелта е настъпила на 2-ри юни 2020 година в КАИЛ при УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “ - гр. Плевен - закононарушение по чл.116, ал.1, т.6 предл.3 и 4 във вр. с чл.115 от Наказателен кодекс.

От събраните доказателства по делото е открито, че причинителят Г.И. и потърпевшата жена П.Д. се познавали повече от 20 години. Неколкократно имали любовни връзки, последната им връзка датирала от 2019 година

На 23-ти май 2020 година, П.Д. дружно с Г.И. били на рожден ден в дома на свои другари, където консумирали алкохол. Г.И. се държал нападателно. Между двамата зародил скандал, защото мъжът видял приятелката си да написа нещо в телефона си. Г.И. издърпал потърпевшата от масата, след което двамата напуснали празненството. Прибрали се в дома на Г.И. в село Рибен.

На 24-ти май 2020 година сред тях още веднъж зародил скандал. Г.И. почнал да нанася удари на приятелката си с юмруци и плесници в разнообразни елементи на тялото ѝ. Повалил я на земята и траял да я рита с крайник в региона гърдите, корема и главата, нанесъл й и голям брой удари по тялото. П.Д. спряла да оказва опозиция, само че все пак Г.И. траял да я удря.

След побоя мъжът оставил безжизненото тяло на потърпевшата на леглото. Той не потърсил здравна помощ и не съобщил до 25-ти май 2020 година, когато на място бил изпратен екип на Спешна помощ. Въпреки оказаната здравна помощ, на 02.06.2020 година П.Д. умряла от нанесените ѝ травматични увреждания.

Окръжен съд-Плевен е признал Г.И. за отговорен в осъществяването на закононарушението, за което е предаден на съд и му е наложил наказване пожизнен затвор.

Г.И. е бил с наложена мярка за неотклонение " задържане под стража ", която е доказана от Окръжен съд-Плевен при постановяване на присъдата.

Съдебният акт предстои на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Велико Търново.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР