По обвинение на Софийска районна прокуратура за закана с убийство

...
По обвинение на Софийска районна прокуратура за закана с убийство
Коментари Харесай

Пробация и общественополезен труд за Любомир Яков, заплашил Ива Митева с убийство

По обвиняване на Софийска районна прокуратура за закана с ликвидиране е наказан 26-годишният Любомир Яков. Това оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване.

На 02.09.2021 година обвиненият Любомир Яков се заканил с убийството на ръководителя на 46-ото Народно заседание Ива Митева, като изпратил имейл на Министерство на правораздаването с думите: " В София съм, имам оръжие и ще я убия, има майка и нея я знам къде живее “. На 03.09.2021 година тя е известена за електронното писмо и заканването възбудило у нея състоятелен боязън за реализирането му.

Още на същия ден Софийска районна прокуратура образува досъдебно произвеждане за закононарушение по член 144, ал.3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са осъществени голям брой дейности - разпитани са очевидци и направени са експертизи, които сочат Любомир Яков като деятел.

Обвиняемият е с наказване „ Пробация “ за период от 3 години. Две години той би трябвало да поставя и по 200 часа „ безплатен труд в интерес на обществото “.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР