По облаците и мъглата може да се предсказва времето. Ако

...
По облаците и мъглата може да се предсказва времето. Ако
Коментари Харесай

Предвещания за времето по облаците и мъглата

По облаците и мъглата може да се предсказва времето. Ако заран над водата има мъгла, времето денем ще е хубаво. Ако мъглата се подвига от водата нагоре, чака се дъжд и стихия.

Ако мъглата е плътна и се появи вечер, на другия ден времето ще се затопли. Ако през март мъглите са постоянно събитие, през лятото ще има доста дъждове, само че времето ще е горещо.

Когато в ниските места няма мъгла през нощта, на другата заран ще вали мощен дъжд. Когато в ниското се виждат мъгли нощем, на идващия ден слънцето ще грее блестящо от самото начало.

 Облаци

Когато слънцето е в мъгла, ще вали пороен дъжд. Когато има доста облаци преди изгрев слънце, денят ще е доста прекрасен. Тъмните облаци преди изгрев слънце предвещават дъжд и стихия.

Облаци, които сменят цвета си, предвещават мощен дъжд. Червените облаци са знак за дъжд. Когато при изгрев слънце има купести области, времето ще се промени няколко пъти в границите на деня.

Когато през следобедните часове слънцето се появи ненадейно от мрачен облак и е доста блестящо, ще се развихри мощна стихия.

Ако заран небето е облачно, а при изгрев слънце облаците изчезват, няма да има дъжд до края на деня. Ако облаците при изгрев слънце се разпръсват или се отдалечават в западна посока, това е знак за хубаво време денем.

 Мъгла

Ако мъглата, даже да е гъста, бързо се разпръсква при изгрев слънце, времето ще е хубаво и ще се задържи по този начин до края на деня. Ако мъглата заран се подвига нагоре, това значи, че времето ще стане по-топло.

Ако в заоблачен ден към вечерта облаците изчезнат от небето, на другия ден ще вали дъжд. Ако по залез слънце облаците наподобяват на линии, ще вали дъжд.

Ако по залез слънце облаците се скрият зад слънцето, се чакат мощни ветрове. Ако облаците се събират към слънцето, следва доста мощна стихия.

Ако облаците са сини, следва дъжд, само че времето ще е топло. Когато облаците са високо и се движат гладко, времето ще е хубаво.

Ако след залез слънце в северна посока се виждат бели облаци, следва неприятно време най-малко за седмица напред.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР