По няколко критерия да бъдат оценявани училищата при подбор как

...
По няколко критерия да бъдат оценявани училищата при подбор как
Коментари Харесай

Ще има ясни критерии за избор на ученици за безплатна почивка от МОН

По няколко критерия да бъдат оценени учебните заведения при асортимент по какъв начин да изберат кои възпитаници да бъдат определени за летните пътувания, финансирани от държавния бюджет. Като примерни критерии се дават дълготрайност на онлайн образованието, показване на ученика в образователния развой, обществен и/или здравен статус.

Това оповестиха от Министерството на образованието и науката след съвещание на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в междинното обучение.

Припомняме, на 28 май просветителният министър разгласи, че с целеви средства се включват над 30 000 участници (като учреденото количество ще са децата) да посетят по избран ред туристическите места през туристическите оператори. Заедно с тях ще има и медицински лица, които в продължение на седмица ще могат гратис да летуват. Очаква се към средата на юни да се сключат първите контракти.

След първата вълна на кандидатстване ще има и втора вълна, в случай че не свършат средствата. Втората вълна ще продължи до септември. Ще се търси и нов финансов запас при по-голям интерес.

Тези критерии ще бъдат включени в Националната стратегия " Отново дружно " по предложение на обществените сътрудници. До 15 юни ще продължи публичното разискване на програмата.

На днешното съвещание на Отрасловия съвет обществените сътрудници желаеха да бъде регламентирано в допълнение заплащане за ръководителите на ученическите групи в границите на " Отново дружно ".

" Високо ценим труда на педагозите и отчитаме тяхното натоварване по време на тези пътувания. Заплащането в такива случаи обаче е систематичен, недобре регламентиран проблем, който стои от години и не може да бъде решен в границите на съответната национална стратегия ", изясни служебният учебен министър Николай Денков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР