По-ниски такси за плащания в Европа ще дължат притежателите на

...
По-ниски такси за плащания в Европа ще дължат притежателите на
Коментари Харесай

Виза и Мастъркард намаляват таксите за плащания в Европа

По-ниски такси за заплащания в Европа ще дължат притежателите на банкова карта Виза (Visa) и Мастъркард (Mastercard), издадена извън района - в Съединени американски щати или Азия. Това разгласи през днешния ден Европейската комисия, представена от Франс прес.

Двете американски компании, които бяха обект на остри рецензии на европейската изпълнителна власт от години по тази тематика, " се ангажираха да понижат доста комисионните си, удържани за заплащания, правени посредством карти, издадени отвън Европа ", се показва в официалното съобщение на Еврокомисията. От Европейска комисия прецизират, че Виза и Мастъркард са се ангажирали да понижат комисионните си приблизително с 40 на 100.

Тези задължения, които към този момент са наложителни за Виза и Мастъркард, " ще понижат разноските на търговците на дребно, които одобряват заплащания, направени с карти, издадени отвън европейското икономическо пространство ", сплотяващо Европейски Съюз, Исландия, Норвегия и Лихтенщайн, прецизира Европейска комисия.

Виза и Мастъркард удържат такси за трансграничните заплащания и до момента те бяха много по-високи за картите, издадени отвън европейското икономическо пространство спрямо прилаганите за издадените вътре в него.

Крайните разноски се поемат от търговците, при които потребителят е направил покупка с карта. А търговците на дребно на собствен ред си ги възвръщат, вдигайки цените за стоките си.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР