По никакъв начин не се страхуваме от местните избори, показахме

...
По никакъв начин не се страхуваме от местните избори, показахме
Коментари Харесай

Анна Александрова от ГЕРБ към Мая Манолова: Защо, когато управлявахте с Орешарски, не въведохте машинното гласуване?

По никакъв метод не се опасяваме от локалните избори, показахме като победихме на европейските и им дадохме следващ урок. Инициирахме смяната за машинното гласоподаване в Изборния кодекс неслучайно. Това се случи след сериозния разбор на ЦИК, която ни сезира, че във връзка с извършените избори на 26 май за Европейски парламент се среща сериозен проблем с машинното гласоподаване. Ние като виновни ръководещи следва да предприемем такава стъпка. Това сподели депутатът от ГЕРБ и ръководител на правната комисия Анна Александрова в предаването "Офанзива " по Канал 3.

Оказахме се неподготвени за тази стъпка и ЦИК ни даде знак, че би трябвало доста деликатно да подходим с машинното гласоподаване, доста поетапно, точно от това е подбудена нашата смяна все още. На първо място, с машините не подсигуряваме никаква сигурност, по малко от 1200 машини са дали отклоняване. Ние, като ръководещи, сме длъжни да подсигуряваме сигурността на вота и това е най-важното нещо. Така ще накараме повече хора да гласоподават, означи Анна Александрова.

Питам Мая Манолова, за какво по времето, когато през 2014 година беше в ръководството с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, когато управляваха с господин Орешарски, за какво тогава не вкараха машинното гласоподаване, добави Александрова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР