По незаконен начин Областната управа се опитва да продължи с

...
По незаконен начин Областната управа се опитва да продължи с
Коментари Харесай

Възраждане имали вътрешна информация за действия спрямо МОЧА

По противозаконен метод Областната администрация се пробва да продължи с процедурата за подготовка на демонтажа на Паметника на руската войска, а няма и документи, които да аргументират слагането на ограда към монумента, станало факт преди дни.

Разкритието разгласи на конференция в Българска телеграфна агенция националният представител от " Възраждане " и претендент за кмет на София Деян Николов.

Народни представители от партията на Костадинов са поискали информация от Министерство на вътрешните работи за какво се е стигнало до ограждането на монумента, от което полицията им е предоставила констатация от основния проектант на София от март, че паметникът е рисков, както и констативен протокол от районния кмет на " Средец " Трайчо Трайков, че обектът е в " предаварийно положение ". На базата на това регионалната администрация е задействала процедурата.

" Тоест този монумент не беше рисков през последните 70 години, в последните 20 също, а в този миг, тъкмо, когато има митинги, когато има хора, които желаят да опазят българската памет, се оказа, че паметникът е рисков ", възмути се Деян Николов.

От " Възраждане " на няколко пъти са поискали от регионалната администрация на София да получат достъп до въпросните документи, които постановяват, че паметникът е рисков, само че подобен им бил отхвърлен. От партията на Костадинов и през днешния ден ще отидат в регионалната администрация, с цел да изискат достъп до тях.

" Няма по какъв начин да твърдим това на 100%, само че вършим обосновано допускане, че дейностите на ръководещите сега не са законосъобразни, тъй като крият въпросните документи. И още - тъй като имаме информация от вътрешната страна, както от регионалната администрация, по този начин и от общината - получихме информация, че се готви още нещо. За четвъртък и петък, т.е. на следващия ден и вдругиден, те търсят вишка, с цел да обследват паметника. Може и да приказваме за опит за ремонт, само че персонално аз се колебая, че с вишка могат да създадат това. "

Казусът с Паметника на руската войска може би се употребява като дъвка преди локалните избори от ПП/ДБ, с цел да активизират разтърсения си електорат, счита Николов, като е изцяло допустимо след локалния избор през есента процесът да се постави още веднъж на пауза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР