По неизяснени все още причини част от транзитния газопровод на

...
По неизяснени все още причини част от транзитния газопровод на
Коментари Харесай

Авария в българската част на "Турски поток" спря доставките на газ към Сърбия и Унгария

По неизяснени към момента аргументи част от директния газопровод на " Булгартрансгаз " за транспорт на природен газ към Сърбия, Унгария и Румъния се е раздрал рано тази заран. Аварията е в региона на Ветрино, край Провадия, и поради нея е бил спрян целият пренос на газ в посоките север и запад. Към момента преносът към Румъния е възобновен, само че за Сърбия и Унгария подаването остава блокирано.

На процедура новоизграденият. Самата повреда обаче не е по новото трасе, а става дума за тръби, които са част от остарелия Трансбалкански газопровод, издигнат в края на 80-те години. Те се употребяват като свързваща част сред новите сектори при турската граница и от Провадия до Киреево при сръбската граница.

Пред " Капитал " изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов изясни, че евентуално става дума за изтъняване на материалите. Участъкът последно е бил инспектиран през 2016 година, като условието за такива инспекции е най-малко един път на 10 години. Очаква се екипите на газовия оператор още в границите на деня да открият какво тъкмо се е случило.
Какъв е резултатът от повредата
Макар публично да става въпрос за проблем по газопреносната мрежа на страната, раздраният газопровод не оказва резултат върху снабдяването на българския пазар. Причината за това е, че действително става дума за директна тръба, част от трасето на Турски поток " през България, което служи за транспорт на съветски газ от Турция към Сърбия и Унгария. Точно за това най-засегнати са последните две страни и изключително Сърбия, която няма благоприятни условия за различни доставки след прекъсването на преноса на съветски газ през Украйна и Румъния.

Ако, тъй че да няма нарушение на доставките за западната ни съседка.

" Това няма да засегне предстоящите, защото става дума за форсмажорно събитие ", изясни още Малинов. Със сигурност обаче ще има разноски по възобновяване на авариралата тръба.

По неизяснени към момента аргументи част от директния газопровод на " Булгартрансгаз " за транспорт на природен газ към Сърбия, Унгария и Румъния се е раздрал рано тази заран. Аварията е в региона на Ветрино, край Провадия, и поради нея е бил спрян целият пренос на газ в посоките север и запад. Към момента преносът към Румъния е възобновен, само че за Сърбия и Унгария подаването остава блокирано.На процедура новоизграденият. Самата повреда обаче не е по новото трасе, а става дума за тръби, които са част от остарелия Трансбалкански газопровод, издигнат в края на 80-те години. Те се употребяват като свързваща част сред новите сектори при турската граница и от Провадия до Киреево при сръбската граница.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Ивайло Станчев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР