По най-неотложните проблеми на региона разговаряха на работна среща областният

...
По най-неотложните проблеми на региона разговаряха на работна среща областният
Коментари Харесай

Областният управител и депутатите от Кюстендил обсъдиха най-неотложните проблеми в региона



По най-неотложните проблеми на района разговаряха на работна среща регионалният шеф на Кюстендил Катя Димитрова и четиримата народни представители от 10-и изборен регион - Бойко Клечков /БСП/, Христо Терзийски /ГЕРБ/, Снежана Траянска /ИТН/ и Георги Стамов /Продължаваме промяната/.

Преди това регионалният шеф Катя Димитрова се срещна с локалните управи на 9-те общини.

Тема на диалога беше по какъв начин да се реши дългогодишният проблем с неизползваемия терен на някогашните казарми в Кюстендил - един комплекс с над 300 декара застроена повърхност и инфраструктура, който се разрушава от десетилетия и основава неприятен имидж на града.

Обсъдено беше каква инфраструктура може да се построи там и какъв вложител е допустимо да бъде притеглен за този терен.

Друг дискутиран и наложителен проблем бе въпросът с ВиК Асоциацията. Три-четири общини желаеха да изоставен асоциацията поради неприятното положение на водопреносната мрежа по места и неналичието на вложения в бранша.

Депутатите и регионалният шеф се схванаха също, да предизвикват взаимна среща сред представителите на образованието и работодателските организации в Кюстендил, с цел да се разиска тематиката с подготовката на експерти в сфери, за които има недостиг на фрагменти.

“Сигурна съм, че ще работим добре. Изцяло разгадавам на вас, с цел да пазиме дружно ползите на нашата област и да се стремим за нейното по-добро развиване ”, съобщи Катя Димитрова.

 Снимка: Областна администрация - Кюстендил
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР