По най-добрия начин за България започна отборната надпревара в последния

...
По най-добрия начин за България започна отборната надпревара в последния
Коментари Харесай

Джудистите ни дадоха всичко от себе си, но паднаха от Унгария на Европейското

По най-хубавия метод за България стартира отборната конкуренция в последния ден от Европейския шампионат по джудо за младежи и девойки до 21 години. Шампионатът се организира през последните четири дни в столичната зала " Асикс Арена ".

Началото за България бяха срещите с Унгария, като жребият теглен минути преди първата битка прати националите ни против един от огромните любимци. При триумф националите отиваха в идващия кръг на Франция, само че за задачата трябваше да реализират четири триумфа в другите категории против унгарските джудисти.

Отлично показване в първата среща и безапелационен ипон на Габриела Димитрова (кат. 48) против Фатиме Берингер накара публиката в залата дълго да приветства българката, която даде всичко от себе си за крайния триумф. Последваха две загуби на Горан Козарев (кат. 60) и Йоана Манова (кат. 57) и Унгария поведе с 2:1.

Георги Граматиков също беше извънреден против Ендре Гуникс и след " златна точка " го отстрани и изравни успехите 2:2. Зорница Чекоратова (кат. 70) нямаше късмет против Дженифър Шерлау и падна, само че незабавно след нея Костадин Цветанов (кат. 90) подвигна публиката на крайници с чистия си ипон против Ференц Тот. Отново тъждество сред България и Унгария и решаващи бяха последните две срещи, които за жалост бяха изгубени от Илина Стоянова (кат. 70) и Ивайло Димитров (кат. +90кг).

Така с краен резултат в отборната конкуренция Унгария ни победи с 3:5. По-късно унгарците изгубиха от Франция с 4:1 победи. Шампиони станаха Русия, които победиха на финала Франция с 5:3 победи. С бронзовите медали от София си потеглиха Германия и Холандия.

Малко преди края на днешния ден се организира гала по предаването на флага на идващия хазаин на Европейското състезание. Президентът на българската федерация по джудо Иван Михалев връчи флага на сътрудника си от Финландия. Шампионатът на Стария континент за младежи и девойки ще бъде в интервала 11-15 септември 2019 година във Вантаа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР