По-нататъшното намаляване на ролята на долара като универсално платежно средство

...
По-нататъшното намаляване на ролята на долара като универсално платежно средство
Коментари Харесай

Рябков: Намаляването на ролята на долара като световна резервна валута е неизбежно

По-нататъшното понижаване на ролята на $ като универсално платежно средство и международна аварийна валута е неизбежно, сподели съветският заместител външен министър Сергей Рябков в изявление, оповестено за списание International Affairs, оповестява.

„ Въпреки това, защото не съм експерт в тази област, бих си разрешил да предположа, че неизбежно ще настъпи по-нататъшно понижаване на ролята на $ като универсално платежно средство и международна аварийна валута номер едно “, сподели още Рябков.

Според Рябков това ще се случи вследствие на обективните потребности на международната стопанска система. „ Ще се намерят форми на работа, които разрешават да не се пипа, с цел да се избегне най-лошото, американската финансова система. Същото важи и за еврото, за европейския сегмент на международната финансова система “, разяснява Рябков.

„ Опитите за унижение на цели страни и райони посредством корист със специфичната роля и статут на упоменатите валути и системи преливат търпението на държавните управления и икономическите оператори “, акцентира Рябков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР