По-нататъшните стъпки за развитие на регионалното сътрудничество като жизненоважен процес

...
По-нататъшните стъпки за развитие на регионалното сътрудничество като жизненоважен процес
Коментари Харесай

Вучич, Заев, Рама: Страните ни изповядват общите европейски ценности

По-нататъшните стъпки за развиване на районното съдействие като жизненоважен развой за напредъка на Западните Балкани и европейския път като цяло разискаха във видеоконференция президентът на Сърбия Александър Вучич и министър председателите на Албания - Еди Рама и на Северна Македония - Зоран Заев в подтекста на конференцията „ мини Шенген “.

Тримата водачи бяха единомислещи, че страните от Западните Балкани имат потребност от участие в Европейския съюз, само че и на самия Европейски съюз му трябват Западните Балкани.

„ Регионът е заобиколен с границите на съюза, а страните, които се стремят към участие, изповядват общите европейски полезности ". Това се акцентира в известие, публикувано от кабинета на сръбския президент.

Вучич, Рама и Заев „ показаха предпочитание четирите европейски свободи - придвижването на хора, артикули, услуги и капитали - да бъдат приложени допустимо най-скоро в целия район и в този подтекст ще окажат цялостната си поддръжка за районния общ пазар на срещата на върха на Берлинския развой на пети юли ”.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР