По-нататък “Старшип SN20 ще бъде оборудван с три двигателя, оптимизирани

...
По-нататък “Старшип SN20 ще бъде оборудван с три двигателя, оптимизирани
Коментари Харесай

СпейсЕкс за пръв път изпълни успешно огнево изпитание на Старшип с двигател, оптимизиран за работа във вакуум

По-нататък “Старшип SN20 ” ще бъде оборудван с три мотора, усъвършенствани за работа във вакуум, както и с три общоприети (общо шест). По време на тазнощния тест прототипът имаше единствено два мотора, един общоприет и един за работа във вакуум. СпейсЕкс изрично акцентира на формалната си страница в обществената мрежа Туитър, че при тестването е бил разпален точно вакуумният мотор. 

Напомням на читателите, че СпейсЕкс създава кораба “Старшип ”, както и неговата ракета “Супер Хеви ”, с желанието да изстрелва товари и хора в околоземна орбита, към Луната и най-много Марс (голямата цел на Илон Мъск). НАСА е към този момент избрала да извозва астронавти до повърхността на Луната в границите на програмата “Артемис ” чрез “Старшип ”. 

Но преди да се стигне до това, СпейсЕкс първо би трябвало да организира тестов орбитален полет на ракетата и кораба си. За тази цел обаче е належащо компанията да получи позволение от американския регулатор, Федералната авиационна администрация. Регулаторът понастоящем прави оценка на въздействието на дейностите на СпейсЕкс върху околната среда, като организацията събира публични отзиви до 1-ви ноември и те ще бъдат включени в окончателния отчет. Едва по-късно ще може да бъде приключен лицензионният развой и вероятно СпейсЕкс да получи зелена светлина за дебютното орбитално изстрелване на “Старшип ”. 

Видеозапис от изпитанието можете да изгледате на този линк в Twitter

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР