По настояване на превозвачи комисията по транспорт към Общинския съвет

...
По настояване на превозвачи комисията по транспорт към Общинския съвет
Коментари Харесай

Транспортната комисия одобри промени в цените за таксиметров превоз във Варна

По гледище на превозвачи комисията по превоз към Общинския съвет разиска промени в цените на таксиметровите услуги във Варна. След полемика, траяла близо час и половина, съветниците се сплотиха към предлагането минималната дневна цена да бъде нараснала на 1,20 лева, а минималната нощна – на 1,30 лева.  Максималната цена се резервира 2 лева денем и 3 лева през нощта. Членовете на комисията взеха решение също възможното нарастване да влезе в действие от 1 май 2022 година

Въпреки че по закон превозвачите могат сами да дефинират своите цени сред минималния и оптималния предел, те настояха Общинският съвет да утвърди повишаването на таксиметровите услуги. Пред комисията представители на сектора мотивираха настояването си за актуализация с инфлацията, нарасналите цени на горивата, увеличените разноски за осигуровки, аварийни елементи и други

Съгласно Закона за автомобилните транспорти общинският съвет е задължен да дефинира низък и горен предел на цените за таксиметров транспорт. От 2018 година насам минималните цени на километър във Варна не са обновени и таксиметровите водачи возят надлежно на 0,88 лева денем и 0,98 лева през нощта, беше изтъкнато на днешното съвещание.

За да влязат в действие, утвърдените от транспортната комисия промени би трябвало да бъдат гласувани от Общинския съвет.

Друга тематика през днешния ден беше финансовото положение на " Градски превоз “ ЕАД. Въпреки повишаването на горивата и енергоносителите сдружението съумява да се оправи със обстановката, стана ясно на съвещанието. Заради неполучени от страната обезщетения " Градски превоз “ не може да разплати в период част от настоящите си отговорности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР