По нареждане на кмета Благомир Коцев още вчера бяха предприети

...
По нареждане на кмета Благомир Коцев още вчера бяха предприети
Коментари Харесай

Варна остана без „паяци“

По разпореждане на кмета Благомир Коцев още през вчерашния ден бяха подхванати незабавни ограничения във връзка с неработещи профилирани механически средства вид „ паяк “. Очаква се до края на седмицата казусът да бъде отхвърлен, показват от дружество „ Общински паркинги и синя зона “. За проблеми с техниката оповестиха от предприятието през вчерашния ден.

„ Общински паркинги и синя зона “ разполага с пет механически средства вид „ паяк “. Причината за съществуването на неработещи „ паяци “ е, че Община Варна е с изтекли повече от 12 месеца контракти за ремонт на моторни транспортни средства, за което кметът Коцев осведоми още през декември предходната година и подреди да се подхващат дейности по стабилно решение на проблема.

Два от профилираните коли са в употреба от 2008 година и все още не са годни за работа на терен, заради потребността от съществени поправки.

Другите три „ паяка “ са доставени през 2019 година За времето, през което общината няма контракт за ремонт (над 12 месеца), не е имало съществени проблеми и екипът на общинското дружество се е справял, само че това към този момент не е допустимо, стана ясно от справката на шефа.
До момента не е имало обстановка, в която в градътда няма работещ профилиран автомобил вид „ паяк “, показват още от „ Общински паркинги и синя зона “.

Ако, до момента в който траят ремонтите на „ паяците “, е извънредно неотложно да се обезпечи достъп на кола за спешна помощ или на автомобил със специфичен режим, ще се търси подпомагане от частни компании с аналогична техника, е решението, което е допустимо на този стадий след систематичното оставяне на МПС на общината без техническа поддръжка. До края на седмицата проблемите ще бъдат отстранени, показва в своя информация до кмета Младен Иванов -директор на предприятието.

Междувременно кметът чака и дейности от страна на дирекция „ Управление на собствеността “ след цялостния разбор на положението на автопарка на Общината, който Коцев подреди още преди празниците.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР