По-малко спасители работят по българските плажове от днес, съобщи NOVA.

...
По-малко спасители работят по българските плажове от днес, съобщи NOVA.
Коментари Харесай

Намаляват броя на спасителите по плажовете

По-малко спасители работят по българските плажове от през днешния ден, заяви NOVA. Причината е по-малкият брой туристи. Така макар прогнозата за топъл септември, огромна част от концесионерите стартират да освобождават спасителите.
По разпоредба от през днешния ден концесионерите на плажни линии по Черноморието имат право да работят с по-малък брой водни спасители. Броят им е съгласно скица, показана от стопанина и утвърдена от Министерството на туризма. Интересът към плаж Крайморие по традиция е огромен, изключително през почивните дни. Затова и там ще има освободени гардове, само че по-малко от плануваното.
„ На този плаж от през днешния ден би трябвало да оставя от 10 на 6-има спасители, само че заради натовареността и посещаемостта аз съм оставил 8”, изясни концесионерът Николай Димитров.
Васил Алексиев е воден избавител и обучител от дълги години. Смята, че намаляването на броя на сътрудниците му на плажа от през днешния ден ги натоварва с повече отговорности, по тази причина още веднъж припомнят на гостите за разпоредбите за безвредно плажуване.
„ Казваме да внимават с морето, тъй като не е до колене. А другата част, че спасителите са в понижен състав, да го имат поради, че не можем да обхванем целия плаж с понижен състав”, изяснява Васил Алексиев.
Летовници признават, че случаите в морето се случват главно поради това, че самите те не съблюдават напътствията на спасителите. Затова стопанинът на този плаж е решил в делнични дни да работи с по-малък брой спасители. В почивните дни до края на септември ще усилва броя им, защото болести хубавото време линията се цялостни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР