По-малко от седмица след освобождаването му от ареста Ахмед Муса

...
По-малко от седмица след освобождаването му от ареста Ахмед Муса
Коментари Харесай

Топ Експерт Изрева! Съдът Го Пусна! Този Застрашава Националната Сигурност На България!

По-малко от седмица след освобождението му от ареста Ахмед Муса Ахмед се яви пред пловдивския Апелативен съд по делото, по което той е обвинен дружно с още 13 имами, съобщи БНР.

Причината е, че Върховният касационен съд върна делото на апелативните магистрати за ново разглеждане.

В част от книгите и брошурите, конфискувани при акцията против обвинените и приложени като доказателства по делото, се проповядва антидемократична идеология и се стимулира антисоциално държание.

Това са част от изводите на четиримата специалисти, изготвили комплексната арабистка, тюркологична, и историческа експертиза.

Единият от специалистите - Милко Василев, уточни и кои са рисковете за националната сигурност съгласно него, а точно: заплаха от образуване на коренно настроена общественост, която може да се капсулира, а това да докара до напрежение както с останалите мюсюлмани, по този начин и с обществото като цяло.

Междувременно отбраната на обвинените изиска отдръпването на специалиста с аргумента, че е бил чиновник на ДАНС по времето, когато е формирано делото, като напомни, че до него се е стигнало точно след акция на организацията.

Съдът се съгласи да бъде направена такава информация, само че не анулира чуването. На идващото съвещание би трябвало да бъде показана и теологичната експертиза
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР