По-малко от месец след като влезе в сила новото разписание

...
По-малко от месец след като влезе в сила новото разписание
Коментари Харесай

Орязват влакове от новото разписание на железниците

По-малко от месец откакто влезе в действие новото разписание на влаковете ще бъде променено. До края на седмицата новото управление на БДЖ ще се събере, с цел да вземе дефинитивно решение за орязване на влакове по някои от линиите. Очаква се през днешния ден да бъде назначен нов шеф на „ Пътнически транспорти “ на железниците на мястото Пламен Пешаров, научи „ Монитор “ от източници в железниците.

Временните проекти пътническите транспорти по някои от направленията да се извършват не от влакове, а от рейсове

ще станат непрекъснати. Припомняме, че пред депутатите от отрасловата комисия транспортният министър Росен Желязков изрази подозрения, че с наличният тягов състав ще може да се извършва безвредно графикът за придвижване през 2019 година Липсата на локомотиви и непланирането на ремонтите им докара до екшънплан на БДЖ по искане на Желязков, който в скоро време би трябвало да влезе в действие.

Но това ще стане едвам след назначението на нов началник на " БДЖ - Пътнически транспорти ". За мястото се спрягат две имена – Христо Иванов и Георги Иванов, като първият е по-вероятният избор. И двамата са били отпред на железниците. Христо Иванов беше назначен на поста по време на служебното държавно управление на Огнян Герджиков. Той е магистър по финанси от ВТУ " Св. св. Кирил и Методий " и има компетентност „ Експлоатация на железопътния превоз " в Техническия университет.

Георги Иванов беше началник на пътническите транспорти до август 2013 година, като тогава беше освободен поради влошените финансови индикатори и качество на услугата.

В средата на декември м.г. Никола Василев беше определен за изпълнителен шеф на „ Холдинг БДЖ “ ЕАД от съвета на шефовете, който също претърпя промени. В управлението на холдинга министър Желязков назначи нови лица

- Григори Григоров и Светломир Николов, на мястото на Велик Занчев и Владимир Владимиров. Новите членове на СД трябваше да предложат „ стопански преференциални разновидности в интерес на сдружението и да покачат доверието и качеството на услугата “, разгласи тогава Желязков, като назова решенията „ различни и хибридни в очакване на новите влакове “.

По някои от нерентабилните линии като Генерал Тодоров – Кулата, Брусарци – Лом и Свищов – Троян ще се извозват пасажерите от автобуси. Това не се случва за първи път в историята на БДЖ. Вече някогашният началник на холдинга стартира преди години да се закрият губещите линии и на тяхно място да се пуснат в придвижване с цел да се резервира психическото чувство у хората, че пътуват с държавната железница. От транспортното министерство не потвърдиха информацията до публицистичното привършване на броя. Според източници на „ Монитор “ към този момент има разпечатани нови пътеводители, които да заместят преди месец отпечатаното разписание на железниците.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР