По-малко от 70 часа остават за спасяването на петимата туристи

...
По-малко от 70 часа остават за спасяването на петимата туристи
Коментари Харесай

Какво се знае за изчезналата подводница на път за Титаник

По-малко от 70 часа остават за спасяването на петимата туристи на борда на дребна подводница, с която те започнаха втурване към останките на кораба " Титаник " на дъното на океана. Това заяви уеб сайтът upday.com, като се базира на пълководец Джон Моугър от бреговата защита на Съединени американски щати в Бостън, която управлява избавителната интервенция. Преди това от компанията OceanGate Expeditions, провела туристическото гмуркане до " Титаник ", оповестиха, че запасите от О2 на борда стигат за 96 часа. Подводната лодка е в неопределеност към този момент над 24 часа, написа Факти.бг.

Местоположението на подводницата към момента не е ясно

В избавителната интервенция вземат участие също и един транспортен съд на канадската брегова защита, както и боен аероплан, предава АРД, базирайки се на Координационния център по избавителните интервенции в канадския град Халифакс. В момента се поставят старания, подкрепяни също и от няколко държавни управления и редица компании, да бъде възобновен контактът с капсулата, се споделя още в информация на немската обществено-правна медия.

Самолети и кораби в региона се пробват да локализират мястото на подводната лодка. За задачата се употребяват също и буйове със сонари, които могат да засичат звуци на дълбочина до 4 хиляди метра. Подготвя се също и спускането на управляем от отдалеченост специфичен апарат, който може да доближава до 6 хиляди метра дълбочина, оповестява още АРД.

Британски милиардер и индийски предприемач са на борда

На борда е английският предприемач Хамиш Хардинг, заяви английската осведомителна организация PA във вторник сутринта. Компанията на Хардинг Action Aviation е удостоверила, че предприемачът милиардер е един от общо петимата пасажери. Хардинг е прочут авантюрист - държи няколко върха на Гинес, в това число за най-дългото гмуркане в Марианската котловина, най-голямата дълбочина на земното кълбо, напомня upday.com.

Сред морските туристи са също и пакистански предприемач и неговият 19-годишен наследник. " Нашият наследник Шахзада Дауд и синът му Сулеман бяха тръгнали на странствуване, с цел да посетят останките на " Титаник " в Атлантическия океан ", цитират английски медии изказване на фамилията от тази заран. Дауд живее във Англия. Той е на 48 години и е един от най-богатите пакистанци, твърди " Дейли мейл ".

Самоличността на другите двама души на борда на търсената подводница към този момент не е доказана. Според английски медии единият от тях е френски специалист по " Титаник ".

Приключението излиза 250 хиляди $ на човек

Компанията OceanGate Expeditions стартира през 2021 година да води туристи до останките на „ Титаник ". Първата група искащи да се спуснат до потъналия през 1912 година транспортен съд е платила сред 100 и 150 хиляди $ за приключението. Междувременно то излиза до 250 хиляди $ на човек, съобщи организация ДПА.

Самото гмуркане и изкачването назад на повърхността лишава към осем часа. Останките на " Титаник " се намират на дълбочина 3800 метра, на към 600 километра от брега на канадския остров Нюфаундленд.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР