По-малко от 24 часа след началото на опита за военен

...
По-малко от 24 часа след началото на опита за военен
Коментари Харесай

След опита за преврат „Вагнер“ се изтегля от Ростов, намя да има марш на справедливостта

По-малко от 24 часа след началото на опита за боен прелом обстановката в Русия се успокоява. Подразделенията на частната военна формация „ Вагнер “ започнаха да се изтеглят от Ростов, а водачът им Евгений Пригожин ще замине за Беларус. От Кремъл оповестиха, че делото против него ще бъде прекъснато, няма да бъдат преследвани и бойците, които се включиха в така наречен марш на справедливостта.

С бурни възгласи на утвърждение и овации – по този начин жителите на Ростов изпратиха бойците на „ Вагнер “. От тук – през вчерашния ден сутринта, стартира опита за боен прелом или както го назова Евгений Пригожин – „ Походът на справедливостта “. Той обаче стигна на към 200 км от Москва, когато самият Пригожин подреди на бойците си да се върнат, „ с цел да не се пролива съветска кръв “. Няколко часа по-късно водачът на „ Вагнер “ беше сниман да напуща Ростов.

От Кремъл обявиха, че
бойците на „ Вагнер “ няма да бъдат осъдени,
а обвиняванията против Пригожин – свалени.

„ Подразделенията на „ Вагнер “ ще се върнат в базите си. Част от тях – които пожелаят, ще подпишат контракт с министерството на защитата. Това се отнася за тези, които не се причислиха към този поход. Имаше такива, които се опомниха. Даже желаеха конвой, с цел да се върнат по местата, където са разпределени. Що се отнася до другите, участвалите в това – никой няма да ги преследва, поради заслугите им на фронта. Винаги сме се отнасяли с почитание към геройските им действия на фронта. Ще ме питате какво ще се случи персонално с Пригожин – делото против него ще бъде прекъснато и той ще замине за Беларус “, съобщи Дмитрий Песков, представител на.

В обява на Ню Йорк Таймс, която цитира източник от американското разузнаване, Вашингтон е бил осведомен с проектите на Евгений Пригожин още в сряда, и главното терзание е било обвързвано с контрола на нуклеарния боеприпас на Москва. Всички ограничавания по пътищата в Русия към този момент са отстранени. Въпреки деескалацията на напрежение, на следващия ден в Москва остава почивен ден, а до първи юли са анулирани всички всеобщи мероприятия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР